Saturday, October 1, 2011

Ο ΕΜΙΡΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ ΣΤΟ ΙΟΝΙΟ



Με στόχο τις επενδύσεις στη χώρα μας συναντήθηκε ο εμίρης του Κατάρ με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως από αυτή τη συνεργασία θα προκύψει ένα σημαντικό νέο εισόδημα για τη χώρα μας. «Η στρατηγική των επενδύσεων θα συνεχιστεί. Αλλάζει το αναπτυξιακό μοντέλο στη χώρα μας και δεν θα αργήσει να έρθει η μέρα που οι πολίτες αλλά και οι επιχειρηματίες θα βιώσουν αυτή την ανάπτυξη» είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο πρωθυπουργός, στο τραπέζι του διαλόγου βρέθηκε το ενδιαφέρον του Κατάρ για έρευνες υδρογονανθράκων στο Ιόνιο, όπως επίσης η εκμετάλλευση ορυχείων στη Βόρειο Ελλάδα.

Από την πλευρά του ο εμίρης αλ Θάνι υπογράμμισε ότι «κατά τη διάρκεια των συνομιλιών μας τον ενημέρωσα τον πρωθυπουργό ότι αισθανόμαστε μεγάλη εμπιστοσύνη όταν συνεργαζόμαστε με τους Έλληνες. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι εμείς είμαστε ένα μικρό κράτος και δεν έχουμε κάποια πολιτική ατζέντα».

Τα επενδυτικά σχέδια του εμίρη
Όπως είχε αποκαλύψει η Realnews, o εμίρης του Κατάρ έχει απλώσει τα επενδυτικά του δίχτυα στο Ιόνιο. Αυτό τον στόχο είχε και το πρόσφατο ταξίδι του στην περιοχή του Ιονίου, όπως μαρτυρούν αξιόπιστες πηγές, σημειώνοντας ότι μπορεί η πολυδιαφημισμένη επένδυση του Αστακού να «ναυάγησε», δεν «ναυάγησαν» όμως και τα σχέδια του εμίρη Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι, που φιλοδοξεί να γίνει πρωταθλητής στις επενδύσεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στο στόχαστρό του αυτή τη φορά μπαίνουν το Άκτιο, οι Εχινάδες Νήσοι και ο Σκορπιός.

Έχει, ήδη, δρομολογηθεί η αγορά ιδιόκτητων εκτάσεων χιλιάδων στρεμμάτων στο Άκτιο, σε περιοχή… «φιλέτο». Το παρθενικό εγχείρημα του εμίρη, έχει μπει στην τελική ευθεία που αφορά σε πρώτη φάση την πράσινη ανάπτυξη. Από τις πρώτες εκτιμήσεις , μάλιστα, το κόστος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια ευρώ.


Αυτό που οραματίζεται ο εμίρης, ο οποίος έχει δείξει πολλές φορές στο παρελθόν την αγάπη του για τα νησιά του Ιονίου, είναι να δημιουργήσει στην περιοχή ένα νέο Ντουμπάι, ποντάροντας παράλληλα στο άλλο γερό της Ελλάδας, τον τουρισμό.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, φαίνεται να δείχνει όλο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τουριστικές επενδύσεις στο καταπράσινο Ιόνιο, κάτι που καταδεικνύουν και οι αλλεπάλληλες συνομιλίες που έχουν εκπρόσωποι του παλατιού με γνωστά κτηματομεσιτικά γραφεία του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ο εμίρης του Κατάρ είχε εκδηλώσει έντονο ενδιαφέρον για την έκταση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για την αξιοποίηση του.

ΠΗΓΗ : REAL.GR  http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=96141&catID=11

1 comment:

  1. Γεια σε όλους,
    Το όνομά μου είναι η κ. Sharon Sim. Ζω στη Σιγκαπούρη και σήμερα είμαι ευτυχισμένη γυναίκα; και είπα στον εαυτό μου ότι οποιοσδήποτε δανειστής που διασώζει την οικογένειά μου από την κακή μας κατάσταση, θα αναφερθώ σε οποιοδήποτε πρόσωπο που ψάχνει δάνειο σε αυτόν, μου έδωσε ευτυχία σε μένα και την οικογένειά μου, χρειαζόμουν δάνειο $ 250, 000,00 για να ξεκινήσω τη ζωή μου όλη όπως είμαι μια μητέρα με 3 παιδιά που γνώρισα αυτό ειλικρινής και ο ΘΕΟΣ φόβος δανειστή άνθρωπος δανείου που με βοηθούν με ένα δάνειο των $ 250, 000.00 SG. Δολάριο, είναι ΘΕΟΣ που φοβάται τον άνθρωπο, αν χρειάζεστε δάνειο και θα επιστρέψετε το δάνειο παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί του να του πείτε ότι είναι η κ. Sharon, που σας παραπέμπει σε αυτόν. επικοινωνήστε με τον Dr Purva Pius, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: (urgentloan22@gmail.com) Whats App + 91-8929509036 Σας ευχαριστώ.

    ReplyDelete